nieuws

Sensorpen meet muisarm

Faciliteren

De Erasmus Universiteit en de TU Delft starten een onderzoek naar een behandelmethode van RSI. Klachten worden met behulp van een RSI-pen gemeten.

De Erasmus Universiteit in Rotterdam en Technische Universiteit Delft beginnen een onderzoek naar een behandelmethode van RSI. Klachten worden met behulp van een RSI-pen gemeten.

RSI ALARM

Inzet van het onderzoek is de zogeheten RSI sensorpen, een pen die de schrijver waarschuwt als hij of zij teveel druk uitoefent tijdens het schrijven. Tijdens het onderzoek zal een aantal proefpersonen met de pen moeten schrijven, wanneer RSI-klachten optreden gaat op de pen een rood lampje branden.

Volgens cijfers van het CBS heeft 19 procent van de beroepsbevolking van 16 jaar en ouder RSI-klachten: dat zijn 1,2 miljoen mensen. Repetetive Strain Injury ontstaat door langdurig belasten van dezelfde spieren en pezen in arm en hand met onder andere
hoofd-, rug- en nekklachten als gevolg.

Reageer op dit artikel