nieuws

Trombose door pc-werk

Faciliteren

Mensen die urenlang achter de computer zitten, hebben een grotere kans op trombose dan vliegtuigpassagiers. Dat blijkt uit onderzoek van een Nieuw-Zeelands onderzoeksinstituut; 34 procent van de mensen die met tromboseverschijnselen moeten worden opgenomen, deed zittend werk.

Mensen die urenlang achter de computer zitten, hebben een grotere kans op trombose dan vliegtuigpassagiers. Dat blijkt uit onderzoek van een Nieuw-Zeelands onderzoeksinstituut; 34 procent van de mensen die met tromboseverschijnselen moeten worden opgenomen, deden zittend werk.

De vliegtuigpassagiers vormen 21 procent van de trombosepatiënten. Bij trombose worden in de aderen bloedproppen gevormd, vooral bij mensen die lange tijd in dezelfde houding zitten of liggen. De bloedproppen kunnen door de aderen gaan zwerven, wat in de ernstigste gevallen een hartaanval of herseninfarct tot gevolg kan hebben. De aandoening wordt vaak in verband gebracht met de langdurige krampachtige houding die mensen tijdens lange vliegreizen moeten aannemen.

Het onderzoek wordt deze maand gepubliceerd in het tijdschrift New Zealand Medical Journal.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel