nieuws

Wereldeten als trend

Faciliteren

Reizigers over de hele wereld bepalen de trends in eten. Wat zijn die trends, en wat voor gerechten zijn populair? Een culinaire rondreis over de wereld langs enkele belangrijkste foodtrends. Eet smakelijk!

Reizigers over de hele wereld bepalen de trends in eten. Wat zijn die trends, en wat voor gerechten zijn populair? Een culinaire rondreis over de wereld langs enkele belangrijkste foodtrends. Eet smakelijk!

Uit Cambodja, Laos en Vietnam komen geurige rijstgerechten, knapperig gebakken vlees en vis, noodles in bouillon. Trends: roerbakken, rode pepers, taugé, garnalen en citroengras.
India en Pakistan rukken op met kruidige stoofschotels, naan (Indiaas brood), en in klei-ovens geroosterde tandoorigerechten. Trends: kerriemengsels, koriander, kummel, yoghurt en kokosmelk.
Uit tropisch Zuid-Amerika komen cocktails, longdrinks, rum en fruit. Trends: salsa, empanada, wraps, ananas en papaya.
Chinees voedsel is heel populair. Trendy zijn wokken, deegwaren, kip, oestersaus, sesam, specerijen en rijstwijn.
Uit Noord-Afrika komen mezzes, kleine hapjes uit Turkije, Egypte en Marokko. Denk dan aan pitabroodjes, burghur, couscous, dadels, feta en yoghurt.
Tot slot trends uit Nederland: vergeten groenten uit de eigen achtertuin, producten als kardoen, pastinaak, schorseneren en mergkool. Trends zijn groene kruiden, stamppotten, worst, Noordzeevis, riviervis, kaas en bier.


Reageer op dit artikel