nieuws

Trek in iets lekkers?

Faciliteren

Nederlandse werknemers zeggen massaal gezondheid belangrijk te vinden, maar ondertussen wordt er op de werkvloer heel wat afgesnoept. Bijna de helft van de werknemers eet dagelijks iets lekkers tijdens het werk.

Nederlandse werknemers zeggen massaal gezondheid belangrijk te vinden, maar ondertussen wordt er op de werkvloer heel wat afgesnoept. Bijna de helft van de werknemers eet dagelijks iets lekkers tijdens het werk.

Dat blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank, waaraan duizend bezoekers van de website deelnamen.

Bijna de helft (44 procent) van de ondervraagden geeft aan dat er op hun werk dagelijks snoep wordt gegeten. In één op de vijf gevallen is dit wekelijks, bijvoorbeeld bij een verjaardag van een collega. 28 procent zegt dat er sporadisch wordt gesnoept op de werkvloer. In één op de tien gevallen geeft men zelfs aan dat bij hen op het werk iedereen altijd op dieet is.

Op de vraag of hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert, antwoordt 88 procent van de ondervraagden dat hier niets aan wordt gedaan. In een enkel geval (4 procent) moedigt de baas hen aan te stoppen met roken of gezond te lunchen (6 procent). Dit terwijl werkgevers met het stimuleren van een gezonde levensstijl juist de medewerkerstevredenheid kunnen vergroten: ruim één op de drie respondenten (38 procent) zegt het fijn te vinden als hun baas zich hiermee inlaat en ziet het als een extra stok achter de deur. De helft (51 procent) heeft er ook geen problemen mee, maar beslist uiteindelijk zelf of ze de adviezen toepassen.

Naast gezond leven wordt ook sporten niet gestimuleerd op de werkvloer. Iets meer dan één op de tien Nederlanders (13 procent) krijgt van de werkgever korting op de sportschool. Een heel klein deel van de bazen (4 procent) geeft medewerkers de ruimte om tijdens werktijd, bijvoorbeeld in de lunchpauze, te sporten. Het merendeel van de Nederlanders zegt dat sporten door hun baas niet wordt gestimuleerd (83 procent).

Reageer op dit artikel