nieuws

Goed afdrogen maakt verschil

Faciliteren

Verspreiding van ziektekiemen als verkoudheid en griep kun je vermijden door goede hygiëne. Met handen wassen na niezen of toiletbezoek kun je de besmetting al aardig tegengaan. Maar vooral goed afdrogen blijkt belangrijk. Wat is de meest effectieve manier om je handen te wassen?

Verspreiding van ziektekiemen als verkoudheid en griep kun je vermijden door goede hygiëne. Met handen wassen na niezen of toiletbezoek kun je de besmetting al aardig tegengaan. Maar vooral goed afdrogen blijkt belangrijk. Wat is de meest effectieve manier om je handen te wassen?

Het beste resultaat krijg je door je handen 30 seconden lang te wassen met water en zeep.  Maar de belangrijkste stap bij handen wassen is het drogen. Door je handen grondig droog te wrijven verdwijnt het laatste restje vocht en bacteriën. Het beste resultaat geven papieren handdoekjes. Katoenen handdoeken zijn daar niet geschikt voor, omdat ze zelf een bron van bacteriën zijn.

Reageer op dit artikel