nieuws

Oogklachten door stress

Faciliteren

STRESSOGEN

Computerogen is een bekend verschijnsel. De klachten omschrijven zich als branderigheid en onscherp of dubbel zien. In een Amerikaanse studie komt naar voren dat oogklachten vaak ten onrechte aan PC gebruik worden toegeschreven. Stress op het werk is een van de grootste veroorzakers van oogproblemen. Eenderde van de klachten ontstaat doordat je te veel onder druk staat op het werk.

WERKOMSTANDIGHEDEN

Je gezondheid is niet ongevoelig voor de omstandigheden waarin je werkt. Een slechte werkrelatie met collega’s, weinig steun van je manager en onvoldoende plezier in je werk door onderwaardering of onzekerheid kunnen op den duur allerlei lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Bevind je je in de gelukkige situatie waarin je manager waardering toont en heb je sympathieke collega’s met wie je goed kunt samenwerken, dan heb je daalt de kans op oogproblemen met dertig procent.
TEST JE WERKSITUATIE

Op de kantoorzaken-pagina op ManagementSupport kun je testen of jouw werksituatie goed is ingericht op het verrichten van beeldschermwerk.

Reageer op dit artikel