nieuws

Waar blijft mijn geld?

Faciliteren

Een kwart van de Nederlanders ontvangt salaris te laat. Driekwart schakelt direct administratie in bij te late loonbetaling. Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan hun salaris te laat te ontvangen. 12% zegt het loon steevast een paar dagen te laat te krijgen en moet er zelf achteraan. 72% ontvangt het geld wél elke […]

Een kwart van de Nederlanders ontvangt salaris te laat. Driekwart schakelt direct administratie in bij te late loonbetaling.

Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan hun salaris te laat te ontvangen. 12% zegt het loon steevast een paar dagen te laat te krijgen en moet er zelf achteraan. 72% ontvangt het geld wél elke maand stipt op tijd. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank onder ruim 1.000 respondenten naar het werk van de financiële administratie van organisaties.

24% van de ondervraagden geeft aan geen actie te ondernemen als het loon te laat wordt gestort. Men moppert wat en gaat ervan uit dat de collega’s van de financiële administratie het geld uiteindelijk wel zullen overmaken. 3% is woedend als hun geld te laat is en steken dat niet onder stoelen of banken: zij uiten hun frustratie bij de administratie.

Ingrid Spierts van Nationale Vacaturebank: “De financiële administratie heeft als afdeling weinig met de kerntaak van de organisatie te maken en is daarom niet zo zichtbaar. Het is natuurlijk nooit fijn als het salaris te laat wordt overgemaakt, maar deze onzichtbaarheid leidt onder werknemers ook tot onbegrip bij onvoorziene vertragingen.”

42% van de ondervraagden zegt de collega’s van de financiële administratie weinig tot nooit te zien. 18% spreekt hen alleen als er iets niet klopt met het salaris of een factuur. Daartegenover staat dat 40% wél eens langs loopt voor een praatje. Ook denkt men goed te weten wat deze afdeling voor taken uitvoert: personeelsadministratie, loonbetaling, debiteuren en crediteuren, aldus 88% van de ondervraagden.

Bron: Nationale Vacaturebank

Reageer op dit artikel