nieuws

Concentratie sneuvelt op slechte werkplek

Faciliteren

41 procent van de kenniswerkers in niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. En dat heeft grote gevolgen: het ongenoegen over niet optimale omstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies (bij 83 procent) en gevoelens van stress (bij 84 procent). Wanneer het welzijn van mensen op hun werk te wensen overlaat en zij het […]

41 procent van de kenniswerkers in niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. En dat heeft grote gevolgen:

het ongenoegen over niet optimale omstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies (bij 83 procent) en gevoelens van stress (bij 84 procent). Wanneer het welzijn van mensen op hun werk te wensen overlaat en zij het gevoel hebben dat hun werkgever en werkplek niet bij hen passen, heeft dit ook een negatieve uitwerking op de productiviteit, creativiteit en samenwerking van mensen.

Dat blijkt uit onderzoek onder 7000 werknemers van grote bedrijven in 10 landen. Het onderzoek werd uitgevoerd door werkomgevingsspecialist Steelcase. Uit het onderzoek blijkt een sterk verband tussen iemands perceptie van zijn werkomgeving en werkplek en de mate waarin hij zijn werkgever bij hem en zijn levensstijl vindt passen.

68 procent van de mensen zegt niet tevreden te zijn met de werkomgeving. Men geeft als reden daarvoor dat ze niet mobiel en uitsluitend binnen de muren van het kantoor kunnen werken. Het moeten werken in een open kantooromgeving wordt door 35 procent van de mensen die ontevreden zijn, genoemd.

Reageer op dit artikel