nieuws

Waarom mopperaars minder concentratieproblemen hebben

Faciliteren

Je kunt de mens grofweg in twee types verdelen. De mensen die overal blij van worden en die alles interessant vinden. En de mopperaar die dus bijna nergens blij van wordt. Die laatste is misschien niet de makkelijkste collega. Maar hij heeft veel minder minder vaak last van concentratieproblemen. Informatieoverload is voor veel mensen een […]

Je kunt de mens grofweg in twee types verdelen. De mensen die overal blij van worden en die alles interessant vinden. En de mopperaar die dus bijna nergens blij van wordt. Die laatste is misschien niet de makkelijkste collega. Maar hij heeft veel minder minder vaak last van concentratieproblemen.

Informatieoverload is voor veel mensen een groot probleem dat tot stress kan leiden. Aan alle kanten komen er stimuli op je af en het is voor sommige mensen moeite hun aandacht te bepalen tot wat écht belangrijk is. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de ‘haters’ daar veel minder last van hebben dan de ‘likers’, schrijft PsychCentral. Het probleem is dat blije mensen álles leuk en interessant vinden en daarom hun aandacht verspreiden over heel veel verschillende dingen.

De mopperaars vinden bijna niets leuk en zijn daarom beter in staat hun volledige aandacht te focussen op één ding of taak. Daardoor hebben ze vaak minder concentratieproblemen en ontwikkelen ze bovendien hun vaardigheden voor en kennis van die paar dingen die hun wel weten te boeien. Daarom zijn de ‘haters’ niet zelden beter in hun werk dan de ‘likers’.

Bron: overpreventie.nl

Reageer op dit artikel