nieuws

iPad van de baas mag belastingvrij mits…

Faciliteren

Gebruik van de iPad

Volgens het hof beperkt het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer. Zo gaat de invoer van langere teksten bij een iPad minder vlot dan bij apparaten met een klassiek toetsenbord, zoals pc’s en laptops.
De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Daarom is de iPad een communicatiemiddel, oordeelt de rechter in de uitspraak.

Belastingvrij geven aan werknemer
Dat betekent volgens het hof dat “de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is” het apparaat belastingvrij aan zijn werknemers kan verstrekken. Dat is het geval als het zakelijk gebruik boven de 10 procent ligt. De betrokken werkgever heeft al zijn werknemers een iPad met een datakaart voor mobiel internet verstrekt.

De Belastingdienst moet door de uitspraak overigens diep in de buidel tasten: het hof bepaalde dat de Belastingdienst de werkgever ruim 239.000 euro moet terugbetalen.

Lees ook
4 tips om van je iPad een digitaal kantoor te maken

Verdieping
Notuleertips voor de iPad [vakbase]
Effectiever werken met de ipad [training]

Reageer op dit artikel