nieuws

Hygiëne openbare toiletten gestegen

Faciliteren

Toiletzitting het meest vervuild

Van de vier gemeten contactvlakken was de toiletzitting met 38 procent het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan met 25 procent, de spoelknop scoorde 18 procent slecht. De knop van de deur aan de binnenkant van de wc was met 8 procent ‘slecht’ het minst vervuild.

Horeca en openbare gebouwen het schoonst
De toiletten in openbare gebouwen en de horeca waren, beide met 38 procent goed, het schoonst. Op de derde plaats staat de gezondheidszorg met 37 procent goed. De winkels en warenhuizen eindigden met 25 procent goed op de laatste plaats.

Schoonste toilet van Nederland
De toiletten van Vendor Washrooms in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen mogen zich de schoonste van Nederland noemen. Op toiletbril, spoelknop en kraan (non touch) werden geen koloniën van bacteriën gevonden, terwijl de deurklink een bijzonder laag aantal van vier koloniën kende. Entero-bacteriën, afkomstig van ontlasting, troffen de onderzoekers helemaal niet aan. Daarnaast scoorde dit toilet een 10 voor beleving.

Reageer op dit artikel