nieuws

Vakantiegeld fors lager in 2015

Faciliteren

Veel werkenden met een middeninkomen gaat er volgend jaar tot ruim 12 procent op achteruit in hun vakantiegeld. Dat is een rechtstreeks gevolg van de nivelleringsacties van het VVD/PvdA-kabinet, zo bericht De Telegraaf. De krant baseert zich op doorrekeningen van salarisverwerker Salar. Bij de middeninkomens vallen harde klappen bij alle soorten variabele beloningen zoals vakantiegeld, […]

Veel werkenden met een middeninkomen gaat er volgend jaar tot ruim 12 procent op achteruit in hun vakantiegeld. Dat is een rechtstreeks gevolg van de nivelleringsacties van het VVD/PvdA-kabinet, zo bericht De Telegraaf.
De krant baseert zich op doorrekeningen van salarisverwerker Salar. Bij de middeninkomens vallen harde klappen bij alle soorten variabele beloningen zoals vakantiegeld, overwerken of een bonus.

Meer nettoloon

Dinsdag zei VVD-voorzitter Halbe Zijlstra nog dat ‘de vork anders in de steel zat’ door te stellen dat mensen volgend jaar maandelijks wel meer nettoloon ontvangen. Minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken moest dinsdag in het vragenuurtje echter erkennen dat het vakantiegeld inderdaad wordt gekort.
Tegen BNR Nieuwsradio zei Kamp op een verkapte manier dat Nederlandse werknemers niet mogen klagen: “Na een aantal jaar van crisis waar het besteedbaar inkomen er op achteruit ging, kan men eind dit jaar en komend jaar per saldo meer besteden.”

Bron: PW|de Gids

Reageer op dit artikel