nieuws

De opmars van de receptierobot

Faciliteren

Je komt als bezoeker het bedrijfspand binnen en je wordt welkom geheten door een robot. Het lijkt toekomstmuziek, maar bij innovatiehuis Decos gebeurt het al. Het bedrijf heeft een receptierobot ontwikkeld die de deur opendoet voor bezoekers en hen begeleidt naar de kantine.

De opmars van de receptierobot

Receptierobot

De robot is klein van stuk en ziet er een beetje uit als R2D2, de kleine robot uit de Star Wars films. Hij communiceert via eigen Decos-software en staat in direct contact met de medewerkers van Decos. Wanneer een bezoeker het pand wil betreden, kan hij via een touchpad een Decos-medewerker hiervan op de hoogte stellen. Die kan op zijn beurt aan de robot vragen de deur open te doen en de bezoeker te begeleiden naar de kantine waar hij kan wachten op zijn afspraak.

Koffie zetten

“De ontwikkeling van de robot staat zeker niet stil,” aldus Roel Noort, hoofd van de innovatiedivisie van het Noordwijkse innovatiehuis. “We werken er nu aan dat de robot ook liften kan bedienen, zodat hij bezoekers direct naar de werkplek van hun afspraak brengt. Daarna gaan we programmeren dat hij ook koffie kan bezorgen. En daarna is het weer zaak ervoor te zorgen dat de robot ook koffie kan zetten.”

Lees ook:

Foto: Decos

Reageer op dit artikel