nieuws

Kopje koffie?

Faciliteren

Van het vaste aantal kopjes koffie per dag tot drinken uit hetzelfde kopje. Bijna acht op de tien werknemers drinken hun koffie op het werk volgens vaste rituelen. Dit blijkt uit De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk in opdracht van Nestlé Professional, leverancier van koffieconcepten voor de zakelijke markt. Gewoontedier “Koffie […]

Kopje koffie?

Van het vaste aantal kopjes koffie per dag tot drinken uit hetzelfde kopje. Bijna acht op de tien werknemers drinken hun koffie op het werk volgens vaste rituelen.

Dit blijkt uit De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk in opdracht van Nestlé Professional, leverancier van koffieconcepten voor de zakelijke markt.

Gewoontedier

“Koffie speelt een prominente rol op de werkvloer. Dat bleek vorig jaar al uit ons onderzoek toen de ondervraagden aangaven een goede kop koffie te verkiezen boven een lekkere lunch. Het drinken van koffie op het werk kent ook allerlei vaste gebruiken en we zien dat de Nederlander hierin een echt gewoontedier is”, aldus Laurent Willaerts, Country Business Manager van Nestlé Professional Nederland.

Koffiemomenten

Er zijn twee populaire tijden voor koffie op kantoor, namelijk tussen 8.00 uur en 8.30 uur en tussen 10.00 uur en 10.30 uur. De tijd bij de koffieautomaat wordt vooral doorgebracht met bijpraten met collega’s over werk gerelateerde zaken (33,3 procent) en niet-werk gerelateerde onderwerpen (31,3 procent), maar ook met privézaken zoals het checken van berichten op social media en WhatsApp (6,5 procent). Werknemers onder de 30 jaar doen dit relatief vaker (11,4 procent). Sommige werknemers (3,4%) vinden de koffiecorner zelfs een goede plek om met collega’s te flirten.

Meer informatie: overhetnieuwewerken.nl

Reageer op dit artikel