nieuws

25 pakken papier = 1 boom

Faciliteren

Vrijdag 6 november was het World Paper Free Day. Een dag om de aandacht te vestigen op onnodig papierverbruik van bedrijven en organisaties. Hoe zit dat binnen jouw organisatie? Werk je al volledig papierloos? Het gaat overigens om meer dan alleen papier. Verspil je namelijk minder papier door te kopiëren en printen, dan verspil je óók […]

25 pakken papier = 1 boom

Vrijdag 6 november was het World Paper Free Day. Een dag om de aandacht te vestigen op onnodig papierverbruik van bedrijven en organisaties. Hoe zit dat binnen jouw organisatie? Werk je al volledig papierloos? Het gaat overigens om meer dan alleen papier. Verspil je namelijk minder papier door te kopiëren en printen, dan verspil je óók minder toner en inkt.

1,5 boom per jaar

Volledig papierloos werken valt echter niet mee. Nederlanders printen per dag nog zo’n 9 pagina’s. Tegelijkertijd vindt driekwart van de werknemers het een prettig idee om in een omgeving te werken met zo weinig mogelijk papier. Dat blijkt uit onderzoek van social intranet-aanbieder Viadesk. Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van papier door bedrijven in Nederland. Per jaar printen zij gemiddeld 1,5 boom. In Duitsland, waar Viadesk ook actief is, zijn bedrijven nog veel meer gehecht aan papier. Daar print men op jaarbasis ruim 3 keer zoveel als in Nederland. Duitse werknemers printen daarmee zo’n 25 pagina’s per dag.

Mentaliteitskwestie

Deze populariteit van papier bij de oosterburen is vaak een mentaliteitskwestie. Een stapel paperassen op het bureau geeft een indicatie van de hoeveelheid geleverd werk. 51 procent van de medewerkers krijgt een goed gevoel over de gedane arbeid als er papieren documenten op zijn werkplek liggen.Ook biedt het hen inzicht in de taken die nog liggen te wachten.

Bomenbespaartest

Met de bomenbespaartest van iBabs kun je berekenen hoeveel bomen je kunt besparen door minder papier te gebruiken. Dat kan aardig oplopen, want 25 pakken papier is al 1 boom! Doe hier de bomenbespaartest.

Reageer op dit artikel