nieuws

Hygiëne op de werkvloer laat te wensen over

Faciliteren

De hygiëne op de werkvloer is ver te zoeken; maar liefst 39 procent van de Nederlanders noemt de arbeidsomgeving vies. Dat blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een platform van de NationaleVacaturebank.

Hygiëne op de werkvloer laat te wensen over

Olga Kleinlooh vertelt in het AD namens die laatste organisatie over het onderzoek: “Een vieze werkplek zorgt voor veel ergernis. Er wordt bij slechts 40 procent van de werknemers dagelijks schoongemaakt, blijkt uit het onderzoek.” Vieze toiletten staan met 44 procent met stip op één, gevolgd door een smerig toetsenbord, bureau, vieze muis of telefoon (39 procent).

Vieze werkplek

“Een vieze werkplek zorgt voor veel ergernis”, zegt Kleinlooh. “Dit komt het werkplezier en de productiviteit niet ten goede. Werkgevers zouden hun werknemers erop moeten attenderen hun werkplek zelf schoon te houden.”

Persoonlijke hygiëne

Het is echter niet alleen een vieze werkplek die voor ergernis zorgt: ook de persoonlijke hygiëne van collega’s is een bron van ergernis. Collega’s die naar zweet of naar sigarettenrook ruiken zijn ook geen feest om mee te werken, blijkt uit het onderzoek. En wat dacht u van het hoesten en proesten zonder de hand voor de mond te houden, of het niet wassen van de handen na een bezoek aan het toilet…

Lees ook: 9 grote kantoorergernissen

Reageer op dit artikel