nieuws

App jij ook op het toilet?

Faciliteren

Werknemers zien toiletten als een soort werkvrije zone. Ze zijn ideaal voor het voeren van privégesprekken en het ontsnappen aan zakelijke frustraties. Uit onderzoek van Whappbook, uitgevoerd door Novio, blijkt zelfs dat Nederlanders het vaakst appen vanaf de wc.

App jij ook op het toilet?

Vooral vrouwen houden daar wel van, 51 procent stuurt regelmatig berichten terwijl ze een grote of kleine boodschap doen, tegenover 42 procent van de mannen. Sinds kort bestaat er zelfs een heuse toilet-app, Pooductive. Het is een iOS-applicatie die je in contact brengt met random mede-toiletbezoekers, om even anoniem te babbelen.

Powernap

Vorig jaar bleek al uit onderzoek van een facilitair dienstverlener dat voor veel werknemers het toilet één van de weinige ruimtes op kantoor is die privacy biedt. Het is een perfecte locatie om te sms’en en whatsappen (12 procent), frustratie af te reageren (6 procent), privégesprekken te voeren (5 procent of zelfs te eten (4 procent). Drie procent van de ondervraagden gebruikt het toilet zelfs voor een powernap of om even goed uit te huilen.

Hygiëne op het toilet

Voor werkgevers en facilitaire organisaties is het dus zaak om in te zien dat toilet als sociale ontsnappingsruimte dienst doet. Volgens het onderzoek valt er op de hygiëne van openbare toiletgelegenheden op de werkvloer nog een flinke inhaalslag te maken. Een derde van de respondenten zou het op prijs stellen als hun werkgever meer aandacht besteedt aan de staat van toiletten op de werkvloer. Twintig procent van de ondervraagden is ontevreden over de hygiëne van de toiletruimtes en één op de drie heeft het gevoel dat er onvoldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn.

Bron: Servicemanagement.nl

Reageer op dit artikel