nieuws

Vieze werkplek: dit zijn 5 oorzaken

Faciliteren

Regelmatig stofzuigen, je toetsenbord reinigen en je werkplek met een doekje afnemen: vanzelfsprekende zaken om een vieze werkplek te voorkomen. Maar ondertussen is er meer vervuiling op je werkplek dan je weet en kan zien.

Vieze werkplek: dit zijn 5 oorzaken

AeraMax Pro, gespecialiseerd in luchtreiniging, bracht een paar onverwachte vervuilers in beeld. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust van deze vervuiling, maar hebben wel regelmatig klachten zoals hoofdpijn, moeheid en concentratieverlies.

1. Ventilatiesysteem

Je denkt dat er schone lucht uit komt, maar ventilatiesystemen zijn vaak een broedplaats voor schimmel en andere soorten bacteriën. Regelmatig onderhoud voorkomt dat er een constante circulatie van deze vervuilde lucht ontstaat.

2. Vloerbedekking

Tapijt kan tot acht keer zijn gewicht in vuil, pesticiden en andere giftige stoffen dragen. Deze worden voornamelijk verspreid via schoenen. Wanneer deze stoffen opdrogen worden het onzichtbare, verontreinigde deeltjes die vervolgens weer in de lucht terechtkomen.

3. Ongezonde lucht

Helemaal in tijden dat er griep heerst zit de lucht vol virusdragende deeltjes. Een kubieke meter lucht kan tot wel 15.000 griepvirussen bevatten. In combinatie met slecht onderhouden ventilatiesystemen is het niet lastig voor te stellen dat mensen sneller ziek worden in kantoortuinen.

4. Je favoriete stift

Correctievloeistof, viltstiften en toners van printers: al dit soort kantoorartikelen ‘ademen’ dampen die bij kamertemperatuur vrijkomen. Het is dus echt belangrijk dat een printer in een afgesloten ruimte staat.

5. Meubilair

Formaldehyde is een stof die gebruikt wordt bij de productie van onder andere spaanplaat, multiplex en vitrage. Bij slijtage van deze materialen komen er chemische dampen vrij, die irritaties aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. Ook bekleding van stoelen bevat veel stofmijt die, iedere keer wanneer iemand erop gaat zitten, vrijkomt.

Bron: Service Management

Reageer op dit artikel