nieuws

Trends 2018: dit brengt het nieuwe jaar

Faciliteren

2018 is het jaar van de hond, een groepsdier dat staat voor oprechtheid en loyaliteit. Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas wordt 2018 dan ook een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en waarin gemeenschapsgevoel en samenwerking voorop staan.

Trends 2018: dit brengt het nieuwe jaar

In zijn boek Trends 2018 geeft hij aan wat we nog meer kunnen verwachten.

Effect digitalisering: bijscholing en omscholing

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Bij- en omscholing blijft ook in 2018 belangrijk, bijvoorbeeld om de digitalisering van ons beroep bij te houden. Sommige mensen moeten door de introductie van digitale technologie op zoek naar een nieuwe baan, maar de technologie schept ook weer nieuwe vacatures. Zo zijn er steeds meer computerbeveiligers nodig.

Een ander effect van digitalisering is dat de nadruk op menselijke eigenschappen als invoelingsvermogen en tact steeds belangrijker wordt in ons werk, omdat robots en kunstmatige intelligentie hier nu eenmaal minder goed in zijn. We moeten ons dus scholen in het assisteren van computersystemen. Overtuigingskracht, improvisatievermogen, creativiteit en ethisch inzicht blijven belangrijke vaardigheden waarmee je als mens het verschil kunt maken.

Zin om zelf ook aan de slag te gaan? Vraag gratis onze opleidingsbrochure 2018 aan. Of werp een blik op de aankomende trainingen in januari en februari!

Flexibele werkruimte

De kantoortuin is op zijn retour, omdat mensen er continu worden afgeleid. We schijnen in een open kantoorruimte gemiddeld eens in de drie minuten te worden gestoord, terwijl het ook minuten duurt voor we weer helemaal in de flow van ons werk zitten. Ook kantoren met veel flexplekken waar je iedere dag weer op een andere plek moet gaan zitten, zijn vaak niet erg geliefd. Ze zorgen ervoor dat we ons niet thuis voelen en minder betrokken zijn bij ons werk en onze werkgever. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen op het gebied van werkruimte. De een wil in een afgesloten ruimte werken, om zo af en toe een praatje te gaan maken met een collega verderop; een ander heeft meer samenspraak en reuring nodig en werkt dus het liefst in een open omgeving. Bakas pleit dan ook voor flexibele, aanpasbare kantoorindelingen om aan ieders wensen tegemoet te komen.

Zelfzorg en zorgsolidariteit

Steeds meer zorg wordt door onszelf gegeven, ofwel in de vorm van zelfzorg, ofwel in de vorm van mantelzorg. Dat gebeurt steeds meer thuis in plaats van in een ziekenhuis of zorginstelling. Daarnaast gaan we toe naar nieuwe vormen van solidariteit, waarbij we bijvoorbeeld groepsgewijs zorg inkopen. Mensen die aan dezelfde kwaal lijden, maken daar gezamenlijk een vuist tegen, zowel wat betreft het vinden van remedies als wat betreft het delen van de ziektekosten. Sowieso vallen er in 2018 allerhande nieuwe initiatieven ‘van onderop’ te verwachten. Burgers starten zorgcoöperaties en patiëntengroepen, en burgers en zorgverleners vormen samenwerkingsverbanden die een tegenwicht willen bieden aan grote spelers als de farmaceutische industrie.

Als je haar maar goed zit!

Op het gebied van haarmode zijn er trends zoals de low fade haircut, en grijs is niet langer taboe, maar mag gezien worden. Voor vrouwen geldt dat in 2018 een kort kapsel, eventueel met een boblijn of een out of bed-look niet misstaan. Makkelijk, want zo hoef je ’s morgens minder lang voor de spiegel te staan!

Inkomens nog niet hoger

De economische groei vertaalt zich helaas niet in hogere lonen. Dit heeft te maken met de flexibilisering van de arbeidsmarkt, met globalisering en de toegenomen concurrentie uit lagelonenlanden. Ook computers die taken van mensen overnemen, spelen hierin een rol. Bedrijven investeren hun overwinsten niet meer in bestaand personeel of in het aannemen van nieuw personeel. Ze geven het uit aan overnames, waardoor een deel wegvloeit naar het buitenland. De gemiddelde werkende profiteert daardoor nauwelijks van het betere economische tij. Dat we dit jaar toch iets meer te besteden hebben, komt vooral door de ten opzichte van de dollar ‘sterke’ euro.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en Corporate Social Responsibility krijgen in 2018 een nieuwe impuls. Daarbij draait het niet meer om verantwoordelijkheid nemen, maar om impact creëren. Een van de stuwende krachten hierachter zijn de millennials. Zij vinden het belangrijk om een verschil te maken en aangezien binnen tien jaar driekwart van de werkenden tot de millennials behoort, krijgen zij steeds steviger voet aan de grond. Investeringsbanken springen hierop in en het zogeheten impact-beleggen maakt de komende tijd een groeispurt door. Het kan gaan om het verstrekken van microkredieten, om investeringen in klimaatfondsen of om deelnemingen in bedrijven of projecten die werkelijk de wereld verbeteren.

Winkels zonder kassa’s

Lange rijen bij kassa’s worden steeds meer verleden tijd. In Amerika experimenteert Amazon met winkels waar klanten niet meer langs de kassa hoeven. Kent Amazon het mobiele nummer van de klant, dan kan die zo met zijn spulletjes de winkels uitlopen. Camera’s registreren wat hij in zijn mandje stopt en bij het verlaten van de winkel wordt automatisch betaald. Dit jaar gaan we dit ook in Nederlandse winkels en bij tankstations tegenkomen.

De computer bepaalt wie de baan krijgt

Een mooi cv, een originele sollicitatiebrief, mooie aanbevelingen en een vlot verlopen sollicitatiegesprek zijn lang niet altijd een garantie dat iemand ook goed zal presteren in een baan. Toch zijn dit van oudsher de dingen waar recruiters op selecteren. Dat gaat veranderen. Zelflerende algoritmen kunnen beter dan mensen voorspellen wie een geschikte kandidaat is. Onder meer l’Oréal en Heineken werken al met een algoritme dat drie open vragen bedenkt op basis van de competenties die de opdrachtgever zoekt in werknemers.

Die vragen worden vervolgens beantwoord door de medewerkers van het bedrijf en op basis daarvan wordt een model ontwikkeld dat de verschillen tussen de best en slechtst presterende medewerker uitdrukt. Als sollicitanten diezelfde vragen beantwoorden, wordt direct duidelijk hoe talentvol ze zouden zijn binnen de onderneming. Dagenlang cv’s doornemen en sollicitatiegesprekken voeren is niet meer nodig. Het algoritme – dat ook de persoonlijkheid en drijfveren van de kandidaat meeweegt – voorspelt 85 procent accuraat. Blijkt de uitkomst niet te kloppen, dan leert het van zijn fouten en doet het het de volgende keer beter.

Trends 2018 Adjiedj Bakas

Boek Trends 2018

Nog veel meer trends op gebied van economie, business, technologie en media, klimaat, mode en design lees je in Trends 2018 – Een jaar van omscholen, gemeenschapszin en waakzaamheid, Dexter / Bakas Books, 2017.
www.bakas.nl

Auteur: Muriël Kleisterlee

Reageer op dit artikel