vraag & antwoord

Heeft een stagiair(e) recht op een stagevergoeding?

Faciliteren

Een stagiair(e) heeft alleen recht op een stagevergoeding als dit met hem/haar wordt overeengekomen. Een stagevergoeding is bedoeld als compensatie van de gemaakte onkosten. Het is ook mogelijk met de school af te spreken dat aan de school een stagevergoeding wordt betaald. Over de normale stagevergoeding hoeft geen WW-premie betaald te worden, omdat er geen […]

Een stagiair(e) heeft alleen recht op een stagevergoeding als dit met hem/haar wordt overeengekomen. Een stagevergoeding is bedoeld als compensatie van de gemaakte onkosten. Het is ook mogelijk met de school af te spreken dat aan de school een stagevergoeding wordt betaald.
Over de normale stagevergoeding hoeft geen WW-premie betaald te worden, omdat er geen sprake is van productieve arbeid. Bij een stagevergoeding die hoger is dan de onkosten van de stagiair(e) kan wel sprake zijn van een arbeidsovereenkomst. Het bedrag dat meer wordt betaald dan de feitelijke onkosten, wordt belastbaar loon. Daarop moet de werkgever wel loonheffing en premies inhouden.

(Bron: Zo werkt het, de meest gestelde vragen over personeel, Tempo-Team)

Reageer op dit artikel