vraag & antwoord

Ons bedrijf gaat samenwerken met een extern bedrijf. Hoe stel ik een intentieverklaring op en wat moet erin vermeld worden?

Faciliteren

Een intentieverklaring is eigenlijk een voorbereiding op een contract. De structuur en stijl heeft dus veel gelijkenis met een contract. De samenwerkende partners leggen de hoofdlijnen van de gemaakte afspraken, de ontbindende voorwaarden en de te volgen procedures vast. Ervaren adviseurs behoeden je hier voor te veel ontbindende voorwaarden of te vrijblijvende formuleringen. De intentieverklaring […]

Een intentieverklaring is eigenlijk een voorbereiding op een contract. De structuur en stijl heeft dus veel gelijkenis met een contract.

De samenwerkende partners leggen de hoofdlijnen van de gemaakte afspraken, de ontbindende voorwaarden en de te volgen procedures vast. Ervaren adviseurs behoeden je hier voor te veel ontbindende voorwaarden of te vrijblijvende formuleringen. De intentieverklaring (of ‘letter of intent’) kan bijzonder summier zijn of al de status van een uitgebreid voorlopig koopcontract hebben. Zorg er in elk geval voor, dat alle afspraken worden vastgelegd. Het inschakelen van een terzake kundige jurist is in deze fase opportuun.

Bron: Biznizweb.

Reageer op dit artikel