vraag & antwoord

Wat is het verschil tussen medici, paramedici en alternatieve genezers?

Faciliteren

Medici hebben een universitaire beroepsopleiding gedaan. Er zijn specialisten en generalisten (niet-specialisten) zoals de huisarts. Paramedici zoals een fysiotherapeut, werken in een eigen praktijk of in een (bedrijfs)gezondheidscentrum. Ook kunnen ze hun praktijk uitoefenen in een zieken-, verpleeg- of verzorgingshuis. Elke paramedische beroepsgroep regelt de opleidingseisen en titulatuur via een beroepsvereniging, die dus ook dient […]

Medici hebben een universitaire beroepsopleiding gedaan. Er zijn specialisten en generalisten (niet-specialisten) zoals de huisarts.

Paramedici zoals een fysiotherapeut, werken in een eigen praktijk of in een (bedrijfs)gezondheidscentrum. Ook kunnen ze hun praktijk uitoefenen in een zieken-, verpleeg- of verzorgingshuis. Elke paramedische beroepsgroep regelt de opleidingseisen en titulatuur via een beroepsvereniging, die dus ook dient als kwaliteitsborging. Vaak zijn paramedici ingeschreven in een register.

Complementaire of alternatieve genezers zoals acupuncturisten, zijn niet via een universitaire studie geschoold voor de therapieën die ze aanbieden. Soms stappen artsen over op ‘onconventionele’ geneeswijzen. Behandelingen vinden plaats vanuit een ander denkkader, of op basis van gedachten vanuit een andere cultuur.

Reageer op dit artikel