vraag & antwoord

Wie maakt de wetgeving rondom levensvragen en ethiek?

Faciliteren

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt zorgvuldige wetten voor een aantal ‘gevoelige’ dossiers, zoals euthanasie en abortus. Deze wetgeving wordt regelmatig geëvalueerd. VWS wil namelijk weten wat de effecten van de wetten zijn in de samenleving en of ze uitvoerbaar zijn voor de mensen die ermee moeten werken. Verder heeft VWS de […]

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt zorgvuldige wetten voor een aantal ‘gevoelige’ dossiers, zoals euthanasie en abortus. Deze wetgeving wordt regelmatig geëvalueerd. VWS wil namelijk weten wat de effecten van de wetten zijn in de samenleving en of ze uitvoerbaar zijn voor de mensen die ermee moeten werken. Verder heeft VWS de taak om mensen goed voor te lichten over hun rechten.

Meer informatie op de website van VWS

Reageer op dit artikel