vraag & antwoord

Wanneer vervallen de wettelijke vakantiedagen?

Faciliteren

Sinds 2012 is er een nieuwe vakantieregeling. Wanneer vervallen de wettelijke vakantiedagen? Ik blijf het een lastige materie vinden. Sinds 1 januari 2012 moeten werknemers hun wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het opbouwjaar opnemen. Daarna komen deze dagen te vervallen. Ongebruikte wettelijke vakantiedagen uit 2014 vervallen dus op 1 juli 2015. Hier kan alleen […]

Sinds 2012 is er een nieuwe vakantieregeling. Wanneer vervallen de wettelijke vakantiedagen? Ik blijf het een lastige materie vinden.

Sinds 1 januari 2012 moeten werknemers hun wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het opbouwjaar opnemen. Daarna komen deze dagen te vervallen. Ongebruikte wettelijke vakantiedagen uit 2014 vervallen dus op 1 juli 2015. Hier kan alleen van worden afgeweken als de werknemer tot aan dat tijdstip redelijkerwijs niet in staat is geweest vakantie op te nemen. Ook bij schriftelijke overeenkomst kan ten gunste van de werknemer worden afgeweken van de termijn van zes maanden.

Reageer op dit artikel