blog

Leuk uitje

Geen categorie

Laat ik vooraf even stellen dat er geen dubbele agenda ten grondslag ligt aan deze column. Geen aandelen Madurodam of familiebanden in het Land van Laaf. Dit is een onafhankelijk verhaal waarin ik je meeneem in de wereld van de ‘leuke uitjes’. Een onuitputtelijke wereld met voor ieder wat wils. Een wereld waarin smaken verschillen […]

Leuk uitje

Laat ik vooraf even stellen dat er geen dubbele agenda ten grondslag ligt aan deze column. Geen aandelen Madurodam of familiebanden in het Land van Laaf. Dit is een onafhankelijk verhaal waarin ik je meeneem in de wereld van de ‘leuke uitjes’. Een onuitputtelijke wereld met voor ieder wat wils. Een wereld waarin smaken verschillen en het woord ‘leuk’ niet door iedereen gedeeld wordt.

Ik maak het je duidelijk. Bij een bezoek aan de site Groepsuitstapjes.nl word ik getrakteerd op 1.104 verschillende smaken uitjes. Gelukkig zijn ze onderverdeeld in categorieën en kan ik gericht speuren naar iets wat me bevalt. Op naar de categorie Moorddiners. Gezellig met je collega’s, om de samenwerking te verbeteren. Moord in Giethoorn klinkt nog braaf. Maar Moord in Amsterdam komt wat mij betreft gevaarlijk dichtbij met al die slachtpartijen in het criminele circuit van de laatste tijd. Kosten: ongeveer € 60,- per persoon. Niet al te duur voor een bloedig avondje moordpret.

Voor hetzelfde geld kun je trouwens ook gaan kleiduivenschieten in de Achterhoek. Of Oudhollands spijkerpoepen in Achtereind (Noord-Brabant). Wie wat wil leren kan ook kiezen voor een kookworkshop (allang niet meer origineel), een workshop paaldansen of lapdance (gezellig voor bij de koffie) of een workshop faalplezier (hoe meer fouten je maakt, hoe leuker het is. Zal je baas blij mee zijn.)

Discoschilderen schijnt ook erg hip te zijn, om nog maar niet te spreken over Bodypercussie. Lekker trommelen op je borstbeen, rammelen op je dijen en roffelen op je ellepijp. Wie terug wil naar zijn jeugd kan zonder probleem in de huid van Klein Duimpje, Hans en Grietje of Repelsteeltje stappen. En wie toe is aan een borrel gooit zich vol met Saké, Slibowitz, Ouzo of Sauvignon Blanc tijdens een of andere proeverij.

Leuke uitjes? Ja, maar niet voor iedereen. Een mens kent nu eenmaal zijn voorkeuren. Mocht je verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het afdelingsuitje en iedereen tevreden willen stellen dan heb ik de absolute garantie op succes voor je: helidropping op de Noordpool. Kosten slechts €4.365,- per persoon. Maar wees er snel bij. Voor je het weet is het ijs gesmolten en moet je toch nog gaan Fierljeppen in Snits.

Reageer op dit artikel