blog

Powervrouw. Durf jij te schijnen?

Geen categorie

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik in het vliegtuig naar Londen om een workshop bij te wonen van Marianne Williamson. Zij is schrijfster, spirituele leraar en activiste. De meeste mensen kennen haar van de inauguratiespeech van Nelson Mandela. Een bekende quote hieruit is: ‘Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig […]

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik in het vliegtuig naar Londen om een workshop bij te wonen van Marianne Williamson. Zij is schrijfster, spirituele leraar en activiste. De meeste mensen kennen haar van de inauguratiespeech van Nelson Mandela. Een bekende quote hieruit is: ‘Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn.
 We zijn het allerbangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis.
 We vragen ons af: ‘Wie ben ik, dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig zou zijn?’

Schaduw

Als management assistant ben je wellicht geneigd je bescheiden op te stellen of jezelf naar de achtergrond te verplaatsen en in de schaduw van je leidinggevende te staan. Bovendien is een van de kernkwaliteiten van een management assistant dat je graag iemand van dienst bent. Die is een mooi streven, maar daarbij is het belangrijk jezelf niet te vergeten en in je kracht durven te gaan staan.

Bescheidenheid

Nu is het zo dat wij in Nederland erg bescheiden zijn. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ en ‘Je kop niet boven het maaiveld uitsteken’ zijn gevleugelde uitspraken. Als je dan in je kracht staat of zelfbewust bent en naar buiten treedt met je talenten of resultaten dan word je al gauw arrogant genoemd. Of dan is het succes je hoog naar de bol gestegen.

Spiegelen

Ik heb afgelopen week een teambuildingdag gehad waarbij we gingen spiegelen met paarden. Ik mocht als eerste de bak in stappen met twee paarden en de opdracht was om contact te maken. Het blijft bijzonder hoe puur paarden zijn in de emoties die ze oppikken. In het begin reageerden de paarden afstandelijk naar mij. Pas later kwamen ze naar me toe en waren ze meer ontspannen. De paardencoach gaf aan dat de paarden zich overrompeld voelden en eerst een afwachtende houding aannemen. Daarna waren ze pas om. In het echte leven overkomt mij dit dagelijks. Mensen vinden mij leuk of niet. Ik ben een sterke en getalenteerde vrouw en voor sommige personen kan dit overweldigend of bedreigend zijn. Daarna merken ze pas hoe leuk ik ben… Vroeger hield ik mij in om de ander geen ongemakkelijk gevoel te geven. Na jaren van persoonlijke ontwikkeling doe ik dat niet meer en dat voelt heerlijk. Ik durf in mijn kracht te staan. En ik heb me erbij neergelegd dat sommige personen mij leuk vinden en anderen niet.

En hoe zit het met jou? Durf jij te schijnen?

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado

Reageer op dit artikel