blog

Ta da-lijst

Geen categorie

Laatst sprak ik een bekende van mij die onlangs is gestart met het opzetten van een nieuw bedrijf. Enthousiast vertelde ze over wat ze allemaal deed daarvoor en aan alles zag ik dat haar motor helemaal ‘aan’ stond. Ze bruiste van energie om haar nieuwe initiatief de wereld in te zetten. Tegelijkertijd hoorde ik in […]

Ta da-lijst

Laatst sprak ik een bekende van mij die onlangs is gestart met het opzetten van een nieuw bedrijf. Enthousiast vertelde ze over wat ze allemaal deed daarvoor en aan alles zag ik dat haar motor helemaal ‘aan’ stond. Ze bruiste van energie om haar nieuwe initiatief de wereld in te zetten.

Tegelijkertijd hoorde ik in haar verhaal ook het ongeduld. Veel dingen die nog allemaal moesten en zouden voordat haar nieuwe bedrijf echt zou gaan vliegen. Een hele berg aan To Do’s dus, en het gevoel dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Lijstjes hier, plannen daar en er komt geen einde aan. Sterker nog, die lijstjes lijken vaak alleen maar langer te worden.

Ik had het met haar over dat gevoel, hoe je jezelf zo kunt laten regeren door alle To Do’s. Hoe dat vaak alleen maar leidt tot frustratie en ontevredenheid omdat je bijna nooit zo veel en zo snel dingen voor elkaar kunt krijgen als je zou willen. Voor ons beiden een ‘feest der herkenning’, alhoewel… erg feestelijk is het niet, want het kan behoorlijk in de weg zitten. Hoe inspirerend vond ik het juist daarom om van haar te horen hoe zij ermee omgaat, hoe zij zich niet laat ontmoedigen.

Haar geheim? Naast al haar To Do-lijstjes ook regelmatig een Ta Da-lijstje maken voor zichzelf! Met dingen die ze al gedaan heeft, grote en kleine succesjes die ze geboekt heeft en zaken waar ze trots of tevreden over is. Zo simpel en zo krachtig! Elke dag, week of maand, dat maakt niet uit. Als je het maar doet, en juist op momenten dat je stress voelt en je alles (te) langzaam vindt gaan. Een geweldige tip die ik zelf volop ben gaan toepassen. Tegenwoordig maak ik dus niet alleen een To Do-lijst aan het begin van mijn week, maar creëer ik ook regelmatig een Ta Da-moment om de voorbije week te ‘oogsten’. Telkens ben ik weer verrast over hoeveel ik eigenlijk heb gedaan in zo’n week, vaak veel meer dan ik besefte. Een mooie bemoediging en boost voor de start van de nieuwe week. Aanrader dus om dit voor de komende week ook op jouw To Do-lijstje te zetten.

Auteur: Vicky Marijnen, trainer en coach | vickymarijnen.nl

Reageer op dit artikel