blog

Collega’s

Geen categorie

Je moet het treffen met je collega’s. Wanneer je meer dan 32 uur werkt krijg je op een gegeven moment een persoonlijker contact met elkaar. Je bent op de hoogte van elkaars wel en wee. Wanneer iemand een korte nacht heeft gehad, heb je daar begrip voor. Of wanneer de trein voor de zoveelste keer […]

Collega’s

Je moet het treffen met je collega’s. Wanneer je meer dan 32 uur werkt krijg je op een gegeven moment een persoonlijker contact met elkaar. Je bent op de hoogte van elkaars wel en wee. Wanneer iemand een korte nacht heeft gehad, heb je daar begrip voor. Of wanneer de trein voor de zoveelste keer vertraging heeft, luistert je collega geduldig naar je geklaag over dat gele ding dat Niet Spoort en je schrijft vervolgens samen een klachtenbrief.

Collega’s komen en gaan, en ook degenen die de meeste en de minste indruk op je hebben gemaakt, passeren weleens de revue. De collega die structureel te laat kwam. De collega die altijd voor je eerste kopje koffie zorgde. De collega die een ochtendhumeur had, elke dag weer, en dat je pas na 10 uur durfde te ademen. Maar ook de huidige collega’s die samen met jou de sfeer bepalen binnen het team en de afdeling.

Het is niet altijd even makkelijk om eerlijk tegen elkaar te zijn. Soms kun je het gewoon niet eens worden met elkaar. Soms vind je jouw systeem of jouw lijstje gewoonweg de beste manier. En dat mag je best zeggen. Je mag best zeggen hoe je over bepaalde zaken denkt.

Je werk, ongeacht wat voor werk, heeft een invloed op je persoonlijke leven. Je neemt bepaalde overtuigingen in overweging. Je kijkt van elkaar af, je wisselt informatie met elkaar uit. Je leven wordt er rijker door. Keuzes maak je de hele dag en als je stilzwijgend een kopje thee geeft aan de collega met ochtendhumeur laat je zien dat je haar waardeert, gewoon omdat je zo bent. Luisteren naar de dingen waar je collega tegen aan loopt en haar daarin adviseren.

Ik ben blij met mijn collega’s, ik kan en mag mijzelf zijn. En hoe fijn is het om even lekker te mopperen over je man die je niet romantisch genoeg vindt of dat je puberende kind in de fase ‘ik ben twee en ik zeg nee’ is blijven hangen. En hoe fijn is het dat je samen kunt ontdekken hoe je nog efficiënter kunt werken.
Lieve mensen en collega’s, geniet van de zomer. En kom gezond en ontspannen weer terug.

Auteur: secretaresse Gaby Madiredjo

Reageer op dit artikel