blog

Netwerken vanuit je hart

Geen categorie

Als management-ondersteuner speel je een belangrijke rol in een organisatie. Je bent het gezicht van de organisatie. Maar… hoe zichtbaar ben je eigenlijk – en hoe zichtbaar wil je zijn?

Hoe netwerk je vanuit je hart? Zelf geloof ik in de kracht van netwerken, mensen verbinden. Verbinden is voor mij: durven laten zien wie je bent en echt contact maken met de ander. Ik noem dat netwerken vanuit je hart. Positief gevolg: je zult merken dat vanuit die verbinding je omgeving gaat reageren: betere communicatie, meer motivatie en meer werkplezier zijn een gevolg.

Hoe krijg je dat voor elkaar? En wat vraagt dat van jou? Simpel: dat je bent wie je bent met al je kwaliteiten en je tekortkomingen. Geen mens is immers volmaakt en dat is prima!
Daarnaast: toon oprechte interesse in je collega’s, en durf je open en kwetsbaar op te stellen.

Kijk eens goed om je heen naar mensen. Zet al je zintuigen open en ervaar wat je waarneemt als je kijkt naar mensen in je omgeving. Zie je stralende mensen, mensen die samenwerken, die plezier maken, die positieve energie creëren? Wat doet dat met jou? Doen wat je leuk vindt zit ‘m namelijk niet enkel in inhoudelijke taken die je vanuit je functie of rol doet. Het gaat verder dan dat. Het gaat om de contacten die je hebt met anderen.

Als managementondersteuner kun je een optimale verbindende schakel zijn tussen mensen. Je zult ervaren dat met de mensen met wie je meer verbinding hebt zaken efficiënter zullen verlopen. Je kunt immers zaken doen puur omdat het wordt opgelegd of meer omdat je het graag voor de ander wilt doen. Je gunt het de ander en het is jou gegund.
Ook steeds meer managers ervaren de kracht van verbindend, authentiek leiderschap. Ken jij ze al?

Nogmaals: hoe zichtbaar wil je zijn? Hoe meer je op je intuïtie durft te vertrouwen, hoe beter je  kunt aanvoelen wat je van jezelf laat zien. Je eigen grenzen voelen en deze uitspreken gaat gemakkelijker in een omgeving met anderen die dat ook doen. Vertrouwen in elkaar en respect zijn daarbij essentieel!

Warme groet,
Ruud

In het gratis e-book Update jezelf door netwerken lees je meer hoe je kunt netwerken en verbindingen kunt leggen. 

www.twitter.com/Ruudbrouwer
www.dealcompany.nl
www.IDacademie.nl

Reageer op dit artikel