blog

Garderobestress? 5 hacks

Geen categorie

Kleding kan je humeur beïnvloeden. Positief maar even gemakkelijk negatief. Word jij echt blij van jezelf in die ‘lekker gemakkelijke trui’? Vijf tips die je helpen iedere dag het beste uit je garderobe te halen. ‘Ik heb niks om aan te trekken’ Het is een klassieker, een kast vol en toch niets om aan te […]

Garderobestress? 5 hacks

Kleding kan je humeur beïnvloeden. Positief maar even gemakkelijk negatief. Word jij echt blij van jezelf in die ‘lekker gemakkelijke trui’? Vijf tips die je helpen iedere dag het beste uit je garderobe te halen.

‘Ik heb niks om aan te trekken’

Het is een klassieker, een kast vol en toch niets om aan te trekken. Een veel voorkomend ‘vrouwenprobleem’. De reden is dat onze kledingkast voor 70 procent volhangt met onhandige items. Denk aan alles wat beeldschoon is maar gewoon niet lekker zit of waar bijna nooit een gelegenheid voor is. De rest zijn basisstukken. En laat je die nou net het meest dragen. Draai het om en de mogelijkheden zijn legio. Ga kritisch door je kast en onthoud: meer is niet altijd beter. Een overzichtelijke kast met vooral items die je graag draagt is iedere ochtend weer een cadeautje.

‘Ik koop impulsief’

Stel jezelf de vraag: ‘hoe koop ik mijn kleding?’ Is het antwoord ‘impulsief’ dan sta je waarschijnlijk inderdaad vaak met je handen in het haar voor de kledingkast. Want het resultaat van impulsaankopen is een weinig samenhangend geheel. Houd bij wat je regelmatig mist tijdens het samenstellen van een outfit. Ga hier gericht naar op zoek.

‘Dat wil ik ook’

Op social media zijn legio über gestylde dames te zien die ons verlangen aanwakkeren. Inspiratie is mooi maar als het leidt tot ‘dat wil ik ook’ gaat het mis. Jouw stijl maakt juist dat jij, jij bent en daardoor uniek. Wees niet bang om meer van hetzelfde te hebben. Kijk ieder seizoen kritisch naar de mode en bepaal wat daarvan wel en niet bij jou past. Blijf daarbij ook goed naar pasvorm kijken. Voel jij je heerlijk in een kokerrok, pas dan op met een kort zwierig rokje. Grote kans dat het niet bij je figuur past en je ook niet weet wat je erbij moet dragen.

‘Help, kan deze combi?’

Less is more werkt voor de meeste vrouwen beter dan overkill. Zeker voor je werkgarderobe. Draag je een eenvoudige blouse dan kunnen daar best opvallende oorbellen bij. Liever niet en-en. Check voor de spiegel hoe je combinatie uitvalt en of er storende elementen zijn.

Wie wat bewaart…

Is het gelukt een fantastische combinatie te maken waar jij je helemaal goed in voelt? Gefeliciteerd! Maak foto’s van jezelf en bewaar ze. Zo heb je altijd een dress buddy bij de hand. Want er komt een weer een dag dat je de draad totaal kwijt bent. Daar ben je nu eenmaal vrouw voor.

Fiona Koning is imago adviseur bij De Kleurenverdieping

Reageer op dit artikel