blog

Hoe Future Proof ben jij?

Geen categorie

Regelmatig kom ik de term Future Proof Management Support tegen. Ik moet zeggen dat ik de term niet goed begrijp in verband met Management Support. Als ik de term opzoek dan komt het op het volgende neer: het proces van anticiperen op de toekomst en het ontwikkelen van methodes die de effecten van shock en […]

Hoe Future Proof ben jij?

Regelmatig kom ik de term Future Proof Management Support tegen. Ik moet zeggen dat ik de term niet goed begrijp in verband met Management Support. Als ik de term opzoek dan komt het op het volgende neer: het proces van anticiperen op de toekomst en het ontwikkelen van methodes die de effecten van shock en stress minimaliseren bij toekomstige gebeurtenissen.

Wat betekent dit voor je eigen functie? Als je er nu achterkomt dat je niet Future Proof bent dan heb je al een achterstand. Maar waar is het dan misgegaan? Waar liep je die achterstand op? Het kan zijn dat je geen ‘early adaptor’ bent of dat je niet geïnvesteerd hebt in je eigen ontwikkeling of dat je ware roeping niet op het gebied van Management Support ligt.

Ik vind namelijk dat een Management Assistant altijd proactief moet zijn. Voor mij is dat inherent aan de functie. Altijd anticiperen, je leidinggevende een aantal stappen vóór blijven, overal een oplossing voor hebben en altijd voorbereid zijn op wat er komen gaat.

Bovendien werk je vaak samen met leidinggevenden die het strategisch plan van een bedrijf ontwikkelen. Hieruit kun je vaak ook informatie halen die je in de ontwikkeling van je eigen functie kunt toepassen.

Het is hierbij vooral belangrijk om dicht bij jezelf te blijven: weten wat je talenten zijn, waar je interesses liggen en welke visie je hebt over je eigen loopbaan en ontwikkeling (persoonlijk én professioneel). En dat je hier tijdig actie op onderneemt. Als dat het geval is dan ben je namelijk altijd ‘up to date’ zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. En dan kun je ook anticiperen op een toekomstige stap vanuit het hier en nu, en niet vanuit een achterstand.

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado

Ook interessant

Future Proof Personal [training]
Future Proof Professional [training]

Reageer op dit artikel