checklist

Top 10: zo zet je social media in bij je sollicitatie

Geen categorie

1. Match!

“Zorg dat je online profielen aansluiten op je offline cv.”

2. Schiet niet met hagel
“Zorg dat je exact weet wie je bent en wat je wilt. Ik zie mensen solliciteren op allerlei verschillende functies. Dat is verwarrend. Ik vraag me dan af: wat wil deze persoon en wat kan hij nu eigenlijk?”

3. Perfectioneer je LinkedIn-profiel
“Recruiters zoeken zelf ook online. Je kunt ervoor zorgen dat je wordt gevonden door: 1) je LinkedIn-profiel volledig in te vullen, 2) te zorgen voor een groot netwerk: hoe meer connecties, hoe relevanter LinkedIn je vindt, 3) de juist keywords te gebruiken. Als ik een secretaresse zoek, kies ik: secretaresse, officemanager. Als je “werkzoekend” invult, vind ik je niet. Zie ook ons filmpje.”

4. Google you
“LinkedIn werkt hetzelfde als Google: vul dus op verschillende plekken in je profiel hetzelfde keyword in. Hoe vaker het voorkomt, hoe hoger je belandt in de ranking. Als ik op secretaresse zoek, krijg ik namelijk enorm veel hits.”

5. Recruiters zijn lui
“We zien de hele dag door cv’s en profielen. Zorg er daarom voor dat de belangrijkste informatie op de meest prominente plek staat. En zet je contactgegevens niet alleen in het desbetreffende veld, maar ook in je samenvatting op LinkedIn. Wil je niet dat iedereen je privé nummer of mail ziet, schaf dan een prepaid telefoon aan of maak een apart Gmail-account. Solliciteer wel altijd met een zakelijk e-mailadres; ik zie de meest vreemde namen voorbijkomen…”

6. Pimp your profile
“Maak ook elders een mooi online cv, bijvoorbeeld via vizualize.me, prezi.com of slideshare.net. Op je LinkedIn-profiel en je papieren cv kun je een link naar die site plaatsen. Ik zoek heel veel en vind je zo sneller. Dit soort websites wordt ook nog eens goed gevonden door Google.”

7. Val op!
“Zorg dat je cv opvalt door hem aan te passen aan je vak. Dus ben je designer, stuur dan geen cv in Word. Er zijn veel inspiratiesites voor cv’s, bijvoorbeeld sollicitatielab.nl. Daar leer je wat je waar neerzet, zodat de aandacht meteen de juiste kant op gaat.”

8. Zoek je kruiwagen
“Als je dit alles op orde hebt, ga je solliciteren. En ook dat kan online fantastisch, want je kunt heel makkelijk achterhalen wie je al kent bij het bedrijf waar je wilt werken. Zorg dat diegene je helpt om bij je nieuwe werkgever binnen te komen.”

9. Visualiseer
“Eenmaal uitgenodigd vragen veel sollicitanten zich af of ze recruiters moeten bellen om op te vallen. Ja en nee. Bel niet om het bellen, dat kost ons alleen maar tijd. Je kunt zinvolle vragen stellen door te visualiseren dat je de baan hebt en achter je bureau gaat zitten: welke vragen schieten er dan door je hoofd? Zo laat je zien dat je nadenkt.”

10. Inkoppertje
“Het is een dooddoener, maar bereid je goed voor op je gesprek. Veel vragen zijn standaard en kun je op internet opzoeken. Bereid ook je antwoorden voor. En lees alles over het bedrijf dat je kunt vinden. Ook dat is online heel eenvoudig.”

3 absolute dont’s

1. Een onprofessionele profielfoto op LinkedIn.
2. “Stalken” op Twitter, of de grens tussen professioneel en privé overschrijden door direct messages te sturen.
3. Nog steeds: solliciteren in spijkerbroek bij een bedrijf waar een pakkencultuur heerst. Of vice versa.

Ook interessant

Succesvol solliciteren[Vakbase]
De inhoud van je sollicitatiebrief [Vakbase]
Vragen op het sollicitatiegesprek [Vakbase]
Geschikt/ongeschikt? Zo bereid je je voor op een assessment [Vakbase]
Training Scoren met social media op het secretariaat
Training Versterk je performance
Training moderne managementondersteuning bij een veranderende overheid

 

Reageer op dit artikel