nieuws

Belastingkorting tegen jeugdwerkloosheid

Geen categorie

Als het aan de ministers De Geus en Van der Hoeven ligt krijgt een werkgever die een werkloze jongere in dienst neemt en een opleiding biedt, vanaf 1 januari een belastingkorting van circa 1500 euro.

Een werkgever die een werkloze jongere in dienst neemt en deze daarnaast een opleiding biedt, krijgt vanaf 1 januari een belastingkorting van circa 1500 euro. Dat staat in het Plan van aanpak jeugdwerkloosheid, dat de ministers De Geus (Sociale Zaken) en Van der Hoeven (Onderwijs) en staatssecretaris Nijs (Onderwijs) onlangs naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Inzet van het plan is iedere werkloze jongere binnen een half jaar weer aan de slag of op school te krijgen, zodat langdurige werkloosheid wordt voorkomen. Het kabinet wil voorkomen dat jongeren langdurig van een uitkering afhankelijk raken en dat hiermee een generatie verloren gaat”. Op dit moment zit bijna een op de tien jongeren zonder werk. Het kabinet wil de jeugdwerkloosheid niet verder op laten lopen dan tot 10 à 15 procent.

Andere onderdelen van het plan zijn onder meer een banenbeurs voor jongeren tot 23 jaar bij de Centra voor Werk en Inkomen op 27 september en afspraken met het bedrijfsleven over 40.000 leerwerkplekken voor jongeren.

Reageer op dit artikel