nieuws

Carrièregroei stokt

Geen categorie

Heb jij het idee dat je nog niet alles uit je carrière hebt gehaald? Dan ben je niet de enige: driekwart van de mannen en circa 60 procent van de vrouwen denkt dat er meer in had gezeten.

Heb jij het idee dat je nog niet alles uit je carrière hebt gehaald? Dan ben je niet de enige: driekwart van de mannen en circa 60 procent van de vrouwen denkt dat er meer in had gezeten.

Ook is een even grote groep niet uitgesproken tevreden over de doorgroeimogelijkheden in hun huidige baan, drie op de tien zijn zelfs ontevreden. De voornaamste conclusie uit de Randstad Werkmonitor naar ‘groei’ is dan ook: we willen wel groeien maar weten niet hoe. Het onderzoek, uitgevoerd onder 868 werkenden in Nederland, toont aan dat de meesten op zich best tevreden zijn met hun baan, de functie, de verantwoordelijkheden en de collega’s. De nieuwe uitdaging wordt vaak gezocht in een ander takenpakket. Dit betekent dat werknemers ook binnen de huidige werkgever ‘in beweging’ kunnen blijven.
Daarnaast vinden zij vooral zichzelf verantwoordelijk voor hun groei; driekwart heeft van de eigen ouders meegekregen dat je alles uit jezelf moet halen wat erin zit. Allemaal leuk en aardig, maar je bent ook afhankelijk van je status binnen het bedrijf, je collega’s en je privésituatie. Maar vlak ook de invloed van je huidige werkgever en je direct leidinggevenden niet uit.

Reageer op dit artikel