nieuws

Werknemer kiest opleiding als wapen tegen ontslag

Geen categorie

Nederlandse werknemers kiezen massaal voor een aanvullende beroepsopleiding om te voorkomen dat ze hun baan verliezen of om zich alvast voor te bereiden op een mogelijk ontslag. Dat constateert Scheidegger Opleidingen, dat de belangstelling voor opleidingen in januari fors zag stijgen.

Nederlandse werknemers kiezen massaal voor een aanvullende beroepsopleiding om te voorkomen dat ze hun baan verliezen of om zich alvast voor te bereiden op een mogelijk ontslag. Dat constateert Scheidegger Opleidingen, dat de belangstelling voor opleidingen in januari fors zag stijgen.

De afgelopen weken kondigden grote Nederlandse bedrijven het ene na het andere massaontslag aan. Hoewel de voorspelde stijging van de werkloosheid de afgelopen maand is meegevallen, verwacht het Centraal Planbureau (CPB) dat eind dit jaar 425.000 mensen zonder baan zitten. Uit onderzoeken blijkt dat één op de vier werknemers bang is dit jaar werkloos te raken.

In diezelfde periode zag Scheidegger een stijging van 20 procent in het aantal aanmeldingen.

Directeur marketing Aljoscha Gielkens merkt dat de nieuwe cursisten er bewust voor kiezen in korte tijd hun kennis en vaardigheden te vergroten. ‘Het versterkt hun positie op de arbeidsmarkt. Ze staan sterker in hun huidige baan en mochten mensen alsnog werkloos raken, dan maken ze meer kans op ander werk,’ legt hij uit.

Reageer op dit artikel