nieuws

Nooit meer ijsvrij

Geen categorie

IJsvrij verdwijnt. Waar werknemers voorheen simpelweg door sneeuwval zoals gisteren niet naar hun werk konden komen, kunnen ze met nieuwe technologieën gewoon vanuit huis werken. De duurzame werkers nemen hierin het voortouw in. Zo hebben sneeuwbuien geen enkele invloed op de productiviteit van duurzaam werkend Nederland.

IJsvrij verdwijnt. Waar werknemers voorheen simpelweg door sneeuwval zoals gisteren niet naar hun werk konden komen, kunnen ze met nieuwe technologieën gewoon vanuit huis werken. De duurzame werkers nemen hier het voortouw in. Zo hebben sneeuwbuien geen enkele invloed op de productiviteit van duurzaam werkend Nederland.

Dit wordt bevestigd door Hans van der Meer, marketing manager bij Microsoft en Lucas Wensing, medeoprichter en CEO van StartReady. 

Veel werknemers hebben er gisteren voor gekozen vanuit huis te werken. En dat is slim, vindt Wensing. ‘Het is beter om binnen te blijven met dit weer. Het is ten eerste onveiliger op de weg en ten tweede doe je er hoogstwaarschijnlijk twee keer zo lang over om op je werkplek te komen.’ Alle dingen die op kantoor plaatsvinden zoals vergaderen, documenten delen en chatten kunnen tegenwoordig net zo makkelijk vanuit huis plaatsvinden. 

Een rekensom: volgens het CBS waren er in 2011 7.392.000 mensen werkzaam in de beroepsbevolking. Daarvan hadden er zo’n 5,8 miljoen een vaste werkplek buitenshuis. Als hiervan alleen al een kwart niet naar kantoor kan, zitten er op één dag opeens 1.45 miljoen mensen thuis. Met de producten die werknemers tegenwoordig ten dienste staan, kan ook ‘gewoon’ vanuit huis ‘gewoon’ gewerkt worden. Geplande meetings kunnen ook ‘gewoon’ doorgaan, maar dan digitaal. ‘Het geeft bedrijven de mogelijkheid te besparen op reiskosten én de productiviteit op een ‘ijsvrije’ dag hoog te houden’, aldus Van der Meer. Informatie www.startready.com.

Reageer op dit artikel