nieuws

Daten met een collega? Moet kunnen

Geen categorie

44 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zijvinden dat in de liefde alles geoorloofd is. 

44 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zij vinden dat in de liefde alles geoorloofd is. 

Dat blijkt uit online onderzoek van Unique naar liefde op de werkvloer waarin 505 respondenten de vraag kregen voorgelegd: ‘Daten met een collega: ja of nee?’

19 procent van de respondenten geeft aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega’s met elkaar daten, mits de een geen manager is van de ander. 

5 procent gaf als antwoord: ‘Voor promotie doe ik alles’. Zij willen juist daten met een leidinggevende terwijl 32 procent van de Nederlandse werknemers absoluut niet wil daten met een collega. Die groep neemt nog liever ontslag dan te daten met een collega.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er in vergelijking met vorig jaar weinig is veranderd in de manier waarop werknemers aankijken tegen liefde op de werkvloer. Voor de een is als het om de liefde gaat alles geoorloofd, voor de ander absoluut niet, aldus Raymond Puts, algemeen directeur van Unique. ‘In de praktijk komt liefde op de werkvloer regelmatig voor. En dat kan ook bijna niet anders; werk beslaat immers een groot gedeelte van je leven en je brengt veel tijd door met collega’s.’ 

Reageer op dit artikel