nieuws

Technostress

Geen categorie

Steeds meer werknemers checken ook buiten werktijd op hun smartphone, tablet of laptop hun e-mail of andere zaken die met werk te maken hebben, blijkt uit een peiling van FNV. Daarmee is niet alleen de grens tussen werk en privé ver te zoeken; het constant checken van je mobiele apparatuur kan ook wel eens leiden tot ‘technostress’. 

Steeds meer werknemers checken ook buiten werktijd op hun smartphone, tablet of laptop hun e-mail of andere zaken die met werk te maken hebben, blijkt uit een peiling van FNV. Daarmee is niet alleen de grens tussen werk en privé ver te zoeken; het constant checken van je mobiele apparatuur kan ook wel eens leiden tot ‘technostress’. 

Technostress is acute stress die ontstaat bij een acute ict-storing of door het gevoel constant voor je werkgever bereikbaar te moeten zijn. Het gevolg hiervan is hoge werkdruk, besluiteloosheid, onzekerheid en concentratieproblemen. Dit komt de prestaties en het functioneren van werknemers niet ten goede. Heb jij last van technostress? Kaart het probleem aan bij je werkgever en zoek een oplossing voor het afhandelen van werkgerelateerde zaken in privétijd. 

Reageer op dit artikel