nieuws

1 op de 10 werknemers haalt liefst gemene grap uit

Geen categorie

De 1 aprilgrap blijft populair op de Nederlandse werkvloer. Voor 12% van de werknemers is een grap pas geslaagd als hij daarmee een collega aan het huilen heeft gemaakt…

De 1 aprilgrap blijft populair op de Nederlandse werkvloer. Voor 12% van de werknemers is een grap pas geslaagd als hij daarmee een collega aan het huilen heeft gemaakt…

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim duizend respondenten over grappen op het werk.
Een op de tien werknemers wil absoluut geen slachtoffer worden van de 1 aprilgrap van een collega. Twaalf procent vindt het ook niet leuk, maar lacht als een boer met kiespijn wanneer dit hen overkomt. Gelukkig voor hen zegt 58 procent van de ondervraagden dat een grapje uithalen moet kunnen, maar dat het wel leuk moet blijven. 12 procent gaat echt ver en ziet collega’s het liefst huilen na een heftige 1 aprilgrap. Grappenmakers moeten er rekening mee houden ook weer slachtoffer te kunnen worden van een grap, aangezien 35 procent na een grap direct broedt op een wraakactie.
De computer is het meest populaire doelwit van een 1 aprilgrap. Lolbroeken wisselen bij voorkeur kabeltjes van de muis om. Op de tweede plaats in de grappen top 4 staat een valse terugbelnotitie. Nummer drie tart de grenzen van de goede smaak met nepdrollen en scheetkussens. Op vier staat het plaatsen van punaises op een stoel.

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten over grappen op het werk.

Een op de tien werknemers wil absoluut geen slachtoffer worden van de 1 aprilgrap van een collega. 12% vindt het ook niet leuk, maar lacht als een boer met kiespijn wanneer dit hen overkomt. Gelukkig voor hen zegt 58% van de ondervraagden dat een grapje uithalen moet kunnen, maar dat het wel leuk moet blijven. 12% gaat echt ver en ziet collega’s het liefst huilen na een heftige 1 aprilgrap. Grappenmakers moeten er rekening mee houden ook weer slachtoffer te kunnen worden van een grap, aangezien 35% na een grap direct broedt op een wraakactie.

De computer is het meest populaire doelwit van een 1 aprilgrap. Lolbroeken wisselen bij voorkeur kabeltjes van de muis om. Op de tweede plaats in de grappen top 4 staat een valse terugbelnotitie. Nummer drie tart de grenzen van de goede smaak met nepdrollen en scheetkussens. Op vier staat het plaatsen van punaises op een stoel.

Reageer op dit artikel