nieuws

Niemand zo blij als wij

Geen categorie

Nergens in Europa worden vrouwen blijer van hun werk dan in Nederland. Bijna driekwart (74 procent) vindt dat het combineren van werk, kinderen en relatie geen enkel probleem oplevert.

Nergens in Europa worden vrouwen blijer van hun werk dan in Nederland. Bijna driekwart (74 procent) vindt dat het combineren van werk, kinderen en relatie geen enkel probleem oplevert.

Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn onder meer dan vijfduizend werkende vrouwen in dertien verschillende landen. Wereldwijd zijn de vrouwen in India het meest tevreden, 94 procent beschouwd de eigen carrière als succesvol. In Nederland is dat 87 procent. Vrouwen in Zweden zijn met 64 procent het minst overtuigd van hun eigen succes.

De definitie van succes is de laatste jaren veranderd. Vijf jaar geleden beschouwde de meerderheid van de ondervraagde vrouwen (56%) zichzelf als succesvol wanneer zij een goed salaris verdiende. Nu neemt 63 procent alleen genoegen met een goede balans tussen werk en privé. 57 procent van de respondenten zegt de eigen carrière belangrijk te vinden, maar wil deze wel op een lager pitje zetten wanneer er kinderen in het spel komen.

Bijna een kwart (23 procent) van de vrouwen ervaart het glazen plafond als grootste uitdaging voor de eigen carrière. 51 procent ziet het ontbreken van een duidelijke loopbaan als hindernis en 47 procent wordt gehinderd doordat er  geen investeringen worden gedaan in de professionele carrière. 44 procent klaagt over een verschil in salaris.

Slechts een op de vijf (22 procent) van de ondervraagde vrouwen ziet haar uiterlijk als volstrekt irrelevant voor het verloop van de eigen carrière. 49 procent zegt dat het uiterlijk wel zorgt voor een bepaalde indruk, maar gelooft niet dat dit een grote invloed heeft op de loopbaan. 15 procent denkt dat het uiterlijk een grote invloed heeft en 12 procent gooit de uiterlijke charmes soms bewust in de strijd om de zaken naar haar hand te zetten.

Bron:pwdegids.nl

Reageer op dit artikel