nieuws

Secretaresse van het jaar 2013 bekend

Geen categorie

Op een feestelijke bijeenkomst van Manpower en Experis is op 18 april de Secretaresse van het Jaar 2013 gekozen. De keuze viel op Riet Schuppert-Westerik, die volgens de jury opviel door haar daadkracht en betrokkenheid. Thema dit jaar was ‘de gelukkige secretaresse’. Een gelukkige secretaresse voelt zich gewaardeerd, geeft haar persoonlijke ontwikkeling zelf vorm en investeert in kennis en bijscholing.

Op een feestelijke bijeenkomst van Manpower en Experis is op 18 april de Secretaresse van het Jaar 2013 gekozen. De keuze viel op Riet Schuppert-Westerik, die volgens de jury opviel door haar daadkracht en betrokkenheid. Thema dit jaar was ‘de gelukkige secretaresse’. Een gelukkige secretaresse voelt zich gewaardeerd, geeft haar persoonlijke ontwikkeling zelf vorm en investeert in kennis en bijscholing.

Uit het grote aantal aanmeldingen waren door de jury drie ‘gelukkige’ secretaresses gekozen: Riet Schuppert van ING, Monique van Rossum van Brocade en Karin Kuilman van Interflow. In de aanloop naar Secretaressedag hebben zij zelf campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Gistermiddag, op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland, hielden zij een korte presentatie over zichzelf en waarom zij de titel ‘Secretaresse van het jaar 2013’ verdienen.

Daadkracht, betrokkenheid, passie
Na een stemronde onder het publiek en het juryberaad kwam Riet Schuppert als winnaar uit de bus. Volgens de jury toonde Riet veel daadkracht, betrokkenheid en passie. Met de implementatie van Het Nieuwe Werken weet ze werk en privé goed te combineren. Door ervoor te kiezen om weer fulltime te gaan werken liet ze zien het heft in eigen hand te kunnen nemen. Ze reageerde enthousiast op haar overwinning. ‘Als secretaresse moet je altijd meegaan in de veranderingen binnen het bedrijf. Je kunt nooit stilzitten, maar moet jezelf blijven ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in om het komende jaar ambassadeur te zijn voor de secretaresses in Nederland en het vak een grote boost te geven. Ik zoek graag de diepte op in mijn werk en dit is een prachtige kans daarvoor’, aldus Riet.

Veranderingen
‘De technologische veranderingen hebben de wereld veranderd, ook de wereld van het vak managementondersteuning’, stelde Joyce Steenveld, algemeen directeur van Schoevers, partner in deze verkiezing, in een presentatie voor het aanwezige publiek. ‘Door technologische trends en ontwikkelingen veranderen of verdwijnen taken van de traditionele managementondersteuners. Secretaresses nemen een meer coördinerende en adviserende rol op zich en upgraden zichzelf naar een allround professional. Ze zijn eigenlijk meer co-manager dan secretaresse. In de snel veranderende samenleving en werkomgeving zie je dat secretaresses voortdurend willen bijleren, op het werk maar ook daarbuiten. Je raakt nooit uitgeleerd’, aldus Steenveld. Riet mag bij Schoevers haar ontwikkeling een extra impuls geven door een opleidingstegoed van 3000 euro te verzilveren.

Reageer op dit artikel