nieuws

Onethisch gedrag komt overal voor

Geen categorie

Bijna een kwart (23 procent) van de werknemers in Nederland denkt dat omkoping en corruptie wijdverbreid zijn in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd 2-jaarlijks onderzoek van advies- een accountantsbureau Ernst & Young.

Bijna een kwart (23 procent) van de werknemers in Nederland denkt dat omkoping en corruptie wijdverbreid zijn in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd 2-jaarlijks onderzoek van advies- een accountantsbureau Ernst & Young.

Eenzelfde percentage geeft aan dat bedrijven de cijfers manipuleren, hoewel slechts 8 procent dat ziet gebeuren binnen het bedrijf waar zijzelf werkzaam zijn. Wereldwijd gaan werknemers er veel vaker (57 procent) vanuit dat omkoping en corruptie aan de orde van de dag zijn. Een op de vijf werknemers is zelfs op de hoogte van financiële fraude binnen zijn organisatie in het afgelopen jaar.

‘De cijfers tonen aan dat onethisch gedrag overal voorkomt. Ondernemingen deinzen er niet voor terug hun financiële resultaten rooskleuriger voor te stellen dan zij werkelijk zijn’, concludeert Ernst & Young. 

Reageer op dit artikel