nieuws

Moderne werkplek kan niet meer zonder sociale media

Geen categorie

Sociale media worden steeds belangrijker voor de communicatie binnen organisaties. 55% van de werknemers gebruikt een vorm van sociale media voor de contacten op de werkvloer.

Sociale media worden steeds belangrijker voor de communicatie binnen organisaties. 55% van de werknemers gebruikt een vorm van sociale media voor de contacten op de werkvloer. Dat schrijft het Britse Chartered Management Institute op basis van onderzoek door Towers Watson.

Werknemers die sociale media gebruiken op de werkvloer voelen meer vertrouwen naar elkaar en naar hun leidinggevenden, zo blijkt uit het onderzoek.

Nicola Cull, directeur Communicatie en Verandermanagement voor Towers Watson zegt dat sociale media ook de betrokkenheid van werknemers kunnen vergroten. ‘Sociale media zijn ontworpen om gemeenschappen te creëren en kunnen helpen werknemers te betrekken bij belangrijke onderwerpen als prestaties, samenwerking, cultuur en waarden. Naarmate de noodzaak voor internationale samenwerking toeneemt, verwachten we dat steeds meer bedrijven sociale media zullen inzetten om hun boodschap op een creatieve manier te verspreiden.’
Bron: PW De Gids, 3 juni 2013

Video
Dit past natuurlijk geheel bij de ontwikkelingen rond Het Nieuwe Werken. Ook secretaresses, pa’s en va’s werken steeds meer buiten kantoor, en dat werkt prima. 
Bekijk deze interessante video (11 minuten) bijvoorbeeld eens waarin drie secretaresses vertellen over hun ervaring met Het Nieuwe Werken en hoe zij omgaan met de vrijheid van plaats- en tijdonafhankelijk werken én in verbinding staan met de organisatie. 

Meer informatie
Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat (nieuw!)
Platform overhetnieuwewerken.nl

Reageer op dit artikel