nieuws

Wachtwoordgebruik Nederlanders zorgelijk

Geen categorie

Hoe moet het wel?

Lees hier de tips voor een krachtig wachtwoord.

Ouderen hebben moeite met onthouden
De belangrijkste reden waarom senioren namelijk hun wachtwoorden niet wijzigen, is dat zij het te lastig vinden om nieuwe wachtwoorden te moeten onthouden (45%). Daarbij is het aanpassen zelf vaak ook een drempel (23%). Sterke wachtwoorden zijn logischerwijs moeilijker te onthouden. Ondanks dat gebruikt 61% van de senioren voornamelijk sterke wachtwoorden, net iets minder dan de jongeren (66%). Wel hebben ouderen meer moeite met het onthouden van wachtwoorden dan jongeren en kennen zij ze hierdoor veel minder vaak uit het hoofd (26% vs. 89%). Van de vijftigplussers vertrouwt daarom maar liefst 65% hun wachtwoorden toe aan papier, van de jongeren doet slechts 12% dit.

Jongeren zijn te goed van vertrouwen
Bij jongeren is de belangrijkste reden waarom zij hun wachtwoorden niet wijzigen, dat zij erop vertrouwen dat het wel goed zal gaan (44%) of ze denken er vaak gewoon niet aan (38%). Tevens blijken jongeren, veel meer dan ouderen, hun wachtwoorden met anderen te delen (43% vs. 15%).

Nederland in beeld
Dat het wachtwoordgebruik van de meeste Nederlanders een stuk beter en veiliger kan, bevestigt ex-Jakhals Sjoerd. Speciaal voor SeniorWeb heeft hij jong én oud eens grondig aan de tand gevoeld over hun wachtwoordgebruik. Bekijk het in deze leuke video.

Bron: Managersonline

Reageer op dit artikel