nieuws

18 procent van de Nederlanders neemt z’n werk mee op vakantie

Geen categorie

18 procent van de Nederlanders zit zo vast in zijn of haar baan dat ze hun werk zelfs meenemen op vakantie. Maar dat is nog niets in vergelijking met internationale collega’s. Werknemers in Aziatische landen zoals China en India  zijn de grootste workaholics. Japan spant de kroon: van de Japanse professionals werkt 70 procent gewoon door tijdens de vakantie. 

18 procent van de Nederlanders zit zo vast in zijn of haar baan dat ze hun werk zelfs meenemen op vakantie. Maar dat is nog niets in vergelijking met internationale collega’s. Werknemers in Aziatische landen zoals China en India  zijn de grootste workaholics. Japan spant de kroon: van de Japanse professionals werkt 70 procent gewoon door tijdens de vakantie. 

Dat blijkt uit recent onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekoplossingen. Regus vroeg maar liefst 26.000 professionals uit meer dan 95 landen om aan te geven hoeveel tijd zij van plan zijn te werken vanaf hun vakantieadres.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 82 procent van de Nederlandse medewerkers geen enkele moeite heeft hun smartphone of tablet tijdens de zomervakantie aan de kant te leggen, terwijl 20 procent van de mannelijke professionals in Nederland gedurende de vakantieperiode net zo veel uren maakt als normaal.

De vrouwen zijn (bijna) net zo erg: 36 procent van de vrouwen geeft aan van plan te zijn één tot drie uur per dag te zullen werken. In plaats van uit te rusten, te ontspannen en leuke dingen te doen met het gezin, familie of vrienden, nemen ze tijdens de vakantie de telefoon aan, beantwoorden e-mails en lezen belangrijke stukken door. Het enige verschil is dat vrouwen tijdens de vakantie werk en privé beter weten te scheiden dan hun mannelijke collega’s.

Reageer op dit artikel