nieuws

Je e-mail de baas

Geen categorie

1. Beperk de hoeveelheid inkomende e-mails

Laat je schrappen van ongewenste mailinglists. Gebruik een goed spamfilter. Vraag je vrienden te stoppen met het sturen van grapjes en kettingbrieven.

2. Niet alle e-mail vereist een reactie
Als je een e-mail ontvangt die aan meerdere mensen gericht is, is het niet altijd nodig dat je reageert. Als dat wel nodig is hoeft niet iedereen een antwoord.

3. Wees kort en ‘to the point’
Beperk je berichten tot een paar regels. Als dat niet lukt kun je ook gewoon even bellen. Als een e-mail diverse zaken behandelt, beantwoord dan elk punt in een apart bericht. Dit lijkt in eerste instantie omslachtig maar het wordt zo wél makkelijker hanteerbaar.

4. Maak gebruik van de onderwerpregel
De onderwerpregel moet kloppen met de inhoud van het bericht. Als je een éénregel bericht hebt, zet dat dan in de onderwerpregel. Met mensen waar je vaak contact mee hebt, kun je een code afspreken om te gebruiken in de onderwerpregel (FYI = information, ACT = actie, URG = urgent, etc…).

5. Doorsturen en CC-en
Vat berichten samen en meld waarom je het doorstuurt. CC niemand of maak duidelijk waarom het noodzakelijk is.

6. Wees gedisciplineerd
Vermijd de verleiding iedere vijf minuten je mail te checken. Doe dat twee keer per dag. En als je dat gedaan hebt moet de inbox volkomen leeg zijn. Beantwoord berichten meteen opdat je ze maar één keer hoeft te lezen. Archiveer de berichten die je moet bewaren. Houd bij welke berichten een vervolgactie behoeven.

Open Circles Academy is een trainingsorganisatie die ondernemers en professionals helpt meer succes te creëren op zakelijk, financieel en persoonlijk gebied.
Nisandeh Neta is trainer en auteur in praktische technieken die studenten in staat stellen sneller te leren, meer te onthouden en maximale resultaten te behalen om een succesvoller bestaan te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel