nieuws

Secretaresse verliest baan om affaire baas

Geen categorie

Je baan verliezen omdat je te veel weet van de affaire van je baas. Het overkwam Mariëtte Knipschild, directiesecretaresse van Robeco-topvrouw Hester Borrie. Borrie zou een buitenechtelijke affaire hebben met een ondergeschikte werknemer en Knipschild zou daar te veel van af weten.

Je baan verliezen omdat je te veel weet van de affaire van je baas. Het overkwam Mariëtte Knipschild, directiesecretaresse van Robeco-topvrouw Hester Borrie. Borrie zou een buitenechtelijke affaire hebben met een ondergeschikte werknemer en Knipschild zou daar te veel van af weten, meldt de Telegraaf.

Knipschild zou de agenda van Borrie steeds hebben moeten omgooien en smoezen verzinnen voor de onverwachte uitstapjes van haar leidinggevende. Borrie verwijt haar een rommel te hebben gemaakt van haar agenda en over haar te hebben geroddeld tegenover collega’s.

Het ontslag kwam voor Knipschild als volslagen verrassing. Tijdens de zitting zei ze dat Borrie kort tevoren nog had gezegd: “Bedankt konijntje, ik zou niet weten wat ik zonder jou moet beginnen.”

De verdediging van Robeco voor het ontslag is echter dat Knipschild (na 33 jaar) “gewoon slecht werk” leverde. Inmiddels is het conflict dus uitgelopen op een rechtszaak.

Robeco en de secretaresse hebben nog geen akkoord kunnen bereiken over een ontslagvergoeding. Saillant is dat de advocaat van de secretaresse dreigde “bepaalde gegevens” openbaar te maken.

De kantonrechter heeft de partijen twee weken de tijd gegeven er onderling uit te komen. Lukt dat niet, gaat de rechtszaak over twee weken verder.

Loyaal, dienstbaar, ondersteunend en flexibel: dé eigenschappen van een topsecretaresse bleek ook al uit het Management Support Loopbaanonderzoek. Helaas kunnen deze eigenschappen ook valkuilen worden. Lees alle resultaten van ons onderzoek in het pas verschenen boek: Een functie met toekomst

Reageer op dit artikel