nieuws

Workaholics presteren slechter

Geen categorie

Workaholics werken hard en veel, maar presteren vaak toch slecht. Uit Italiaans onderzoek blijkt dat de mentale en fysieke druk die zij ervaren ervoor zorgen dat werkverslaafden onderpresteren.

Ongeveer 8 tot 25% van de werknemers – afhankelijk van branche en functie – is te categoriseren als workaholic, iemand die dwangmatig veel werkt. Hun obsessieve gedrag heeft negatieve invloed op hun gezondheid, hun privéleven, maar ook hun werk, meldt het Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Voor het onderzoek keek Alexander Falco van de Universiteit van Padua naar meer dan 300 werknemers, die allemaal tekenen van werkverslaving vertoonden. Omdat zij zoveel werken, geven workaholics hun lichaam en geest niet de kans om te herstellen van inspanningen. De workaholics hadden allemaal symptomen van werkstress, zoals slaapproblemen, verminderd geheugen en slechte spijsvertering. De stress leidde in sommige gevallen ook tot hoger verzuim, maar omdat workaholics liever geen werk missen, had de groep als geheel een lager dan gemiddeld verzuim.

Bron: PW|de Gids

Reageer op dit artikel