nieuws

Eerlijk zullen we alles delen

Geen categorie

Op de werkvloer zal het in de meeste gevallen de leidinggevende zijn die de diverse werkzaamheden of klussen – al dan niet leuk – verdeelt. Ook kan het zijn dat jou wordt gevraagd bepaalde taken onder  je collega’s te verdelen. Hoe houd je dan je collega’s te vriend?

Op de werkvloer zal het in de meeste gevallen de leidinggevende zijn die de diverse werkzaamheden of klussen – al dan niet leuk – verdeelt. Ook kan het zijn dat jou wordt gevraagd bepaalde taken onder  je collega’s te verdelen. Hoe houd je dan je collega’s te vriend?

Om een goede taakverdeling te maken over fulltime en parttime werkende collega’s weet je natuurlijk precies wie, wanneer op kantoor aanwezig is. Op basis van die wetenschap maak je een rooster.

Dan inventariseer je wie bepaalde taken juist erg goed kan en nog leuk vindt ook en wie ergens een hartgrondige hekel aan heeft. Dat wil uiteraard niet zeggen dat degene die aan een bepaalde taak een hekel heeft altijd haar zin krijgt en die klus nooit hoeft te klaren.

Als jij klaar bent met puzzelen en je hebt een sluitend schema, bespreek je de verdeling in het werkoverleg. Op deze manier bereik je dat je met elkaar verantwoordelijk bent voor een eerlijke werkverdeling van taken en werklast. De kans op gezeur reduceer je op deze manier tot nul. Check wél regelmatig of iedereen nog uit de voeten kan met de gemaakte werkverdeling en pas (indien nodig) het schema aan. Zo rouleren de taken en jij hebt alles eerlijk verdeeld.

Reageer op dit artikel