nieuws

Grote wasjes… kleine wasjes

Geen categorie

Op je thuiswerkdag even een wasje draaien, natuurlijk is dat handig. Maar is dat de reden om vanuit huis te werken? Nee toch zeker?

Op je thuiswerkdag even een wasje draaien, natuurlijk is dat handig. Maar is dat de reden om vanuit huis te werken? Nee toch zeker?

Werken vanuit huis mag dan handig zijn om tussendoor even een wasje te draaien, het is voor weinig mensen reden om vanuit huis te werken. Waar mensen wél behoefte aan hebben is aan een betere balans tussen werk en privé. Een beetje meer flexibiliteit zou in ieder geval de stress verminderen, blijkt uit onderzoek van flexibele werkplekaanbieder Regus onder 1.000 werkende Nederlanders. 

Van de mensen die tijdens de werktijd thuis iets privé doen, voelt 35% zich verplicht de schade in te halen door extra te werken. Dat geldt dan vooral voor de mannen; 38% voelt zich verplicht de verloren tijd weer in te halen. Vrouwen voelen zich met 29% wat minder schuldig.

Zeker de helft van de ondervraagden zou graag wat langer op bed liggen. Nu gaan ze – om de balans tussen werk en privé intact te houden – later naar bed of staan eerder op dan ze lief is. Robbert Klaassen, commercieel directeur bij Regus Nederland: “In deze tijd is flexibiliteit van werktijden en werkplek enorm belangrijk. Je houdt je medewerkers tevreden, er is sprake van minder stress en mensen zijn uitgerust om hun taak uit te voeren. Managers zouden vertrouwen moeten hebben in het feit dat flexibele werkplekken belangrijk zijn om productief te kunnen zijn.”

Verder zou de balans tussen werktijd en privé al een stuk verbeteren als sneller naar het werk gereisd kan worden, stelt 45% van de ondervraagden. Eenzelfde percentage wil meer flexibiliteit met betrekking tot de werklocatie, zodat meer tijd aan het gezin kan worden besteed. Zeker 35% van de ondervraagden heeft wel eens ouderavonden en dergelijke van hun kinderen moeten missen omdat er gewerkt moest worden. Eenzelfde percentage gaat ook wel eens via een videoverbinding in contact met de kinderen om ze hoe dan ook te zien. 

Reageer op dit artikel